OPĆI UVJETI KUPNJE I IZJAVA O PRIVATNOSTI

🔴Uvjeti kupnje


Opći uvjeti
1. Internet stranice sadrže informacije o proizvodima koje prodaje omamori obrt: Podatke od
proizvoda preuzimamo od proizvođača. Nastojimo da te informacije budu točne i ažurne, ali se ograđujemo
od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.
Omamori obrt ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na
internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovorna za povremeno
nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova.
3. Fotografije i prikazi na ovim stranicama ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke
fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od
proizvoda traženih karakteristika Omamori obrt će kupca (korisnika) obavijestiti i postupiti prema
dogovoru.
4. Svi proizvodi ponuđeni na ovim stranicama pokriveni su jamstvenim uvjetima proizvođača u trajanju od 12-
24 mjeseci zavisno o artiklu.

Uvjeti prodaje
Uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno
reklamacije robe ponuđene na internet stranicama www.majizillashop.com.

Prodavatelj proizvoda
ponuđenih u internet trgovini je Omamori obrt., a Kupac robe je posjetitelj na internetu
stranica koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski obrazac za narudžbu i pošalje
ga Prodavatelju. Roba se naručuje temeljem elektronskog obrasca, putem e-maila, telefona i
porukom na službenoj Facebook stranici trgovine. Proizvode birate iz asortimana internet
trgovine koji je složen po kategorijama. Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove
detalje i saznati dodatne karakteristike te ga bolje pogledati, a želite li kupiti, samo kliknete na
košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici ćete definirati količinu proizvoda, uz
mogućnost odustanka od kupnje. U svakom trenutku vaša je košarica vidljiva i dostupna te
možete mirno nastaviti pregledavati asortiman. Po završetku razgledavanja, vratite se na
košaricu i odaberite “Naruči”. Kupac ispunjava obrazac s osnovnim podacima za način plaćanja
i dostavu odabranih proizvoda. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže na vašu e-mail
adresu. Osim elektronskim putem, prodaja proizvoda sa web shopa može se obaviti putem e-
maila: omamori1609@gmail.co
putem poruke na službenoj Facebook stranici trgovine.

Jamstvo
Omamori obrt jamči za kvalitetu i besprijekoran rad proizvoda, ako će se korisnik pridržavati
priloženih naputaka.
Jamstvo počinje vrijediti s danom prodaje, što dokazujete originalnim računom o kupnji
proizvoda. Svaki kvar koji se pojavi unutar 24 mjeseca od kupnje uređaja biti će uklonjen uz
sljedeće uvjete:



da je uređaj korišten u kućanstvu, a ne u komercijalne svrhe;
uz priloženu potvrdu o datumu (originalni račun) iz koje je vidljivo da je proizvod kupljen od strane naše tvrtke unutar 24 mjeseca prije reklamacije;

Jamstvo se ne odnosi na uobičajeno trošenje materijala, održavanje  proizvoda.
U slučaju da grešku, u jamstvenom roku, nije moguće otkloniti u 45 dana po primitku proizvoda, proizvod će biti zamijenjen za novi ili će kupcu biti vraćen uplaćeni iznos.

NAPOMENA: 
Proizvodi korišteni u komercijalne svrhe, te proizvode nastale nesrećom, tj. događajem
uzrokovanim neposrednom, vanjskom i mehaničkom silom garancija se neće primjeniti.
Garancija također nije važeća za štetu na proizvodima nastalima zlonamjerno, požarom,
krađom, neovlaštenom uporabom, potresom ili popolavom.
Popravak izvan jamstvenog roka
Ako je jamstveni rok Vašeg aparata istekao, popravke ćemo izvršiti uz naplatu.
U slučaju da korisnik ne preuzme uređaj u roku od 45 dana od dana obavijesti Servisa o
završetku servisne obrade, korisnik je suglasan da će se to smatrati odreknućem od vlasništva
uređaja te će uređaj biti napuštena stvar u skladu s člankom 132. Zakona o vlasništvu i drugim
stvarnim pravima. U tom slučaju Servis može postupati s uređajem kao s pokretnom stvari
koju nitko nema u svom vlasništvu sukladno članku 131. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim
pravima te prodati istu trećim osobama, a radi naplate svih svojih troškova. Korisnik izričito i
bezuvjetno potvrđuje da Servis ima pravo zadržanja na predmetu popravka sukladno
odredbama članka 72. Zakona o obveznim odnosima te je ovlašten na temelju članka 75. sve
svoje troškove koje je imao u svezi popravka kao i druge troškove naplatiti iz vrijednosti
ostvarene prodajom uređaja trećim osobama. Naplata dijagnostike u slučaju odustajanja od
van jamstvenog popravka naplaćuje se 105 kn.

Narudžbe/dostava
Narudžbe je moguće izvršiti internetom u bilo koje doba dana ili noći, dakle svakoga dana od
0 do 24 sata, dok ostale oblike narudžbi zaprimamo u uredovno radno vrijeme, odnosno,
radnim danim od 10-14h na navedeni e-mail ili broj telefona. Proizvode iz naše internet
trgovine dostavljamo isključivo na područje Republike Hrvatske putem kurirske službe HP koja

omogućuje najbrži prijenos pošiljke „od vrata do vrata”. Sve narudžbe zaprimljene radnim
danom (ponedjeljak – petak) bit će odmah obrađene, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u
roku 3 radna dana na kopnu odnosno do 5 radnih dana na otocima. Za narudžbe zaprimljene
subotom, nedjeljom i državnim blagdanima prikup pošiljke će biti organiziran prvi sljedeći
radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 3 radna dana na kopnu odnosno do 5
radnih dana na otocima. Trošak dostave bit će prikazan na vašoj narudžbi i računu, a iznosi 20-
45 KN putem HP. Proizvodi kojih
više nema na zalihi: Ispričavamo se zbog neugodnosti koju vam ova činjenica može
prouzročiti. Ako vaš proizvod nemamo na zalihi, kontaktirati ćemo vas i dogovoriti želite li
otkazati narudžbu, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu, no trudimo se
maksimalno ažurirati web stranicu kako biste odmah znali koji proizvod je odmah dostupan, a
za koji je potrebno čekati do najviše 2 tjedna od narudžbe, o čemu ćemo Vas pravovremeno
obavijestiti.

Uvjeti plaćanja
Trenutni mogući oblici plaćanja su:
Plaćanje pouzećem, odnosno prilikom primitka proizvoda

Sve eventualne bankovne troškove koji mogu nastati prilikom transfera novca, snosi kupac. Cijene,
uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se
promijeniti bez prethodne najave. 
Način zaštite povjerljivih podataka:

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom
256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih karica.
Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i
naplatu kartica u realnom vremenu.
Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka: majizilla t shirt shop obavezuje se pružati zaštitu
osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/
korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja
prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka,
uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za
marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima
kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Omamori obrta i poslovni
partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Izjava o konverziji Sva plaćanja biti će izvršena u Hrvatskim kunama. Prilikom naplate
vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj
tečajnoj listi udruženja kartičara.

Poštarina/otprema
Dostavu svih paketa prodavatelj obavlja brzo i sigurno. Pošiljke dostavljamo koristeći usluge
HP D.D.. Cijena dostave uračunata je u cijenu paketa. Dostava naručenih proizvoda za

Hrvatsku obavlja se po uvjetima opisanim uz svaki proizvod. Prodavatelj započinje proces
organiziranja dostave proizvoda nakon što kupac u potpunosti dovrši naručivanje i kupnju
proizvoda. Prilikom preuzimanja robe dužni ste provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih
reklamirati kurirskom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj
su vidljiva vanjska oštećenja predmeta. Ukoliko dođe do problema u dostavi i paket se vrati na
adresu pošiljatelja, prodavatelj se obvezuje na povrat uplaćenog iznosa, uz umanjenje za
troškove dostave. Pod problemom u dostavi smatra se sljedeće:

adresa je nepostojeća,
adresa je postojeća, ali ne i primatelj,
primatelj je nedostupan te se paket ne može isporučiti,
ukoliko primatelj ne želi preuzeti paket.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi, a ako ni nakon 7 dana od predaje narudžbe ne dobijete
nikakvu obavijest ili isporuku vašeg paketa, dužni ste nas obavijestiti što prije, kako bismo
mogli poduzeti radnje da se vaša pošiljka pronađe ili vam se pošalje zamjenska. Ukoliko ne
preuzmete pošiljku u roku od 7 dana, pošiljka se vraća Prodavatelju.

Podaci o naručitelju/primatelju

Jamčimo za sigurnost i tajnost svih podataka o naručitelj/primatelju. Podaci moraju biti potpuni
i vjerodostojni. Ukoliko dođe do bilo kakvih problema ili nejasnoća molimo da nam se obratite
e-mailom na adresu: omamori1609@gmail.com ili pisanim putem slanjem na adresu Omamori obrt, Prilaz tvornici 7, 22000 Šibenik

Izjava o privatnosti

Prodavatelj se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja
samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših
obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima
mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da
se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o
korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za
obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite
privatnosti.

Povrat / Reklamacije

1. Kupac ima pravo odustati od narudžbe u bilo kojem trenutku prije primitka paketa sa naručenim
proizvodima. Ako od narudžbe želi odustati nakon što je pošiljka predana dostavnoj službi, Kupac ima pravo
odbiti primitak paketa bez dodatnih troškova.
2. Ukoliko sadržaj pošiljke ne odgovara narudžbi Kupac pošiljku može vratiti, a Prodavatelj će mu poslati
ispravni proizvod bez dodatnih troškova poštarine.
3. Reklamaciju na mehanička oštećenja unutar paketa potrebno je prijaviti trgovcu unutar 14 radnih dana od
primitka paketa.
4. Povrat za poklon pakiranja ne vršimo!
5. Od prava povrata izuzeti su proizvodi sa vidljivim znakovima korištenja ili ambalažom koja se nakon
otvaranja ne može vratiti u prvobitno stanje.

6. Proizvodi koje Kupac vraća Prodavatelju moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim
dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni uz priloženi račun koji je isporučio prodavatelj. Uz vraćene
proizvode, Kupac mora priložiti broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat novčanih
sredstava.
7. Proizvodi koji su isporučeni u kompletu (npr. set tajica) moraju biti vraćeni u kompletu. Prodavatelj nije
dužan primiti pošiljku s otkupninom, već samo pošiljke poslane HP-OM, te pošiljke za koje nije potrebno
podmiriti dodatne troškove (pismo ili preporuka putem Hrv. pošte). Pošiljke slane HP expressom neće biti
preuzete od strane prodavatelja.
8. Ukoliko kupac zaprimi paket, a proizvod je neispravan/oštećen, dužan nas je obavijestiti o problemu unutar 5
radnih dana, te ukoliko želi zamjenu prodavatelj će o svojem trošku napraviti zamjenu putem Hp expressa
službe. Reklamacije nakon navedenog roka neće biti priznate.
9. Svi ostali slučajevi rješavaju se u procesu reklamacije, shodno propisima Zakona o zaštiti potrošača i Zakona
o obveznim odnosima.
10. O reklamaciji Kupac je dužan Prodavatelja obavijestiti pismenim putem ili porukom e-pošte poslanom na
adresu omamori1609@gmail.com ili pisanim putem na adresu: Omamori obrt, Prilaz tvornici 7, 22000 Šibenik

11. Kupac reklamirane proizvode ili proizvode za koje ostvaruje pravo na povrat sredstava može vratiti putem
dostavne službe HP o trošku prodavatelja (isključivo za cargo pakete teže od 20kg). Trošak dostave za
vraćanje proizvoda u slučaju raskida ugovora sklopljenog na daljinu putem druge dostavne službe snosi
kupac (vrijedi za pakete lakše od 20kg).
UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o
svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom
poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i
prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i
priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora. link
Rok za raskid ugovora
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi
odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
Povrat uplaćenog iznosa
Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili,
uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada
smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu
vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili,
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na
drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam
dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
Povrat robe
Robu vratite ili je predajte nama Omamori obrt, Prilaz tvornici 7, 22000 Šibenik bez
nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste
nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka
pošaljete ili predate robu nama.

Troškovi povrata robe
Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici
možete elektronički ispuniti i poslati.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez
odgađanja, elektroničkom poštom.
Obrazac za jednostrani raskid ugovora
Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz
online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje. To znači da
ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU svoj prigovor možete na brži i
jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i trgovci i potrošači, a
prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Primjedbe i prigovori

1. Sukladno čl. 10 ZZP, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje pisane prigovore pošalju na adresu e-
pošte: omamori1609@gmail.com ili pisanim putem na adresu: Omamori obrt, Prilaz tvornici 7, 22000 Šibenik
2. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će putem e-pošte odgovoriti u roku 14 dana.
Registracijom na našim Internet stranicama i upisom u našu bazu korisnika korisnik/kupac
prihvaća ove uvjete korištenja

Izjava o privatnosti

Tvrtka Omamori obrt (u nastavku „mi“, „nama“, „naš“, itd.) je vlasnik web stranice majizilla t-shirt shop („web stranica“). Stvorili smo ovu izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da brinemo o privatnosti naših korisnika te kako bismo ih informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web stranici.

Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke.

Službenik za zaštitu podataka
Imenovali smo službenika za zaštitu podataka kako biste ga mogli kontaktirati radi bilo kakvih pitanja ili pritužbi vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima. Ime i kontaktne informacije našeg službenika za zaštitu podataka su:

Martina Lugović
omamori1609@gmail.com

Prikupljanje podataka
Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite obrazac ili prilikom prijave na newsletter.

Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem „kolačića“. Kliknite ovdje kako biste pročitali našu politiku o kolačićima.

Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

Obrada podataka
Podatke dobivene o vama koristimo u jednu ili više navedenih svrha:

Radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije nam pomažu da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
Radi poboljšanja naše web stranice (trajno nastojimo poboljšati ponudu naše web stranice na temelju povratnih informacija koje dobivamo od naših posjetitelja);
Radi uspostave primarnog kanala komunikacije s vama;
Radi povremenog slanja e-poruka (koje se tiču povremenog primanja vijesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o sličnim proizvodima ili uslugama, itd.)
Poveznice s trećim stranama
Na našoj web stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

Uporaba kolačića
Kako biste saznali kako koristimo kolačiće, pročitajte našu politiku o kolačićima

Zaštita vaših podataka
Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove web stranice, koristimo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo našu sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo onim zaposlenicima koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili neke koristi ili usluge. Osim toga, educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

Pohrana i rok čuvanja podataka
Svi podaci su pohranjeni u bazama podataka i repozitorijima web solutions cloud servera. Pohranjene podatke nećemo prenijeti ili pohraniti u države izvan Europske Unije.

Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama. Osobne podatke koje ste nam dali u poslovne ili kontaktne svrhe redovito brišemo nakon 12 mjeseci od dana kad ste nam dali te podatke.

Prava pojedinaca
Ako želite znati posjedujemo li i obrađujemo Vaše osobne podatke, ili ako želite pristupiti osobnim podacima koje imamo o vama, molimo Vas da nas kontaktirate na mediteran.webshop@gmail.com

Također možete zahtijevati informacije o: svrsi obrade podataka, kategorijama osobnih podataka pod obradom; tko je još izvan naše tvrtke primio Vaše osobne podatke od nas; koji je izvor osobnih podataka (ako ih niste izravno dali nama); i kako dugo ćemo čuvati podatke. Imate pravo na ispravak osobnih podataka koje posjedujemo ako su oni netočni. Također možete, uz određene iznimke, zatražiti da izbrišemo Vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Možete tražiti da prestanemo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga. U mnogim državama imate pravo poslati pritužbu nadležnom tijelu za zaštitu podataka ako niste zadovoljni načinom kako postupamo s Vašim osobnim podacima. Ako je tehnički izvedivo, mi ćemo na temelju Vašeg zahtjeva poslati Vam Vaše osobne podatke ili ih prenijeti izravno na drugog voditelja obrade.

Ako nam podnesete zahtjev za slanje Vaših osobnih podataka na omamori1609@gmail.com udovoljit ćemo tom zahtjevu besplatno. Ako ne možemo udovoljiti Vašem zahtjevu u razumnom roku, obavijestit ćemo Vas o datumu kada ćemo udovoljiti zahtjevu. Ako iz nekog razlog na možemo ispuniti Vaš zahtjev, poslat ćemo Vam objašnjenje o tome zašto nismo udovoljili Vašem zahtjevu.



Obavješćivanje o povredi osobnih podataka
U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo Vas i nadležno nadzorno tijelo porukom e-pošte u roku 72 sata o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

Obavijest o povredi Vam nećemo poslati u slučaju:

ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljiva bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;
ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;
ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor ( u tom slučaju ćemo Vas obavijestiti putem sredstava javnog obavješćivanja ili slične jednako djelotvorne mjere).
Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

Vaša privola
Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Promjene naše politike privatnosti
U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova politika privatnosti je zadnji put izmijenjena 12. prosinca 2019. godine.

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu
U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi našeg skupljanja i obrade Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP)

 

Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca Internet stranice mediteranshop.com odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Internet stranice mediteranshop.com. Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja Omamori paušalnog obrta  i Općih uvjeta poslovanja .


Omamoori paušalni obrt kao pružatelj usluga Internetske stranice mediteranshop.com pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Omamori paušalni obrt , Bana Josipa Jelačića 30, 22000, Šibenik  (u daljnjem tekstu Omamori paušalni obrt ) obrađuje osobne podatke.  

Upućuju se Kupci Internet stranice mediteran shop (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama mediteran shopa (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Omamori paušalni obrt prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.  

Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@majizilla.com  
Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Internet stranici mediteran shop  od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama mediteran shop , Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.  

Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Omamori paušalni obrt putem Internet stranice majizilla.com?  

Prilikom registracije osobe za Kupca majizilla.com Internet stranice, Omamori paušalni obrt. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj.

 Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.  

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu mediteran shop, informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama. 

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i mediteran shop stranicama koje su vam prikazane. mediteran shop preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice mediteran shop. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom na godišnjem nivou). 

U koju svrhu majizilla.com prikuplja i obrađuje osobne podatke?  

Omamori paušalni obrt prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice mediteranshop.com u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici mediteran shop, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca. Omamori paušalni obrt prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupaca prijavljenih u Program vjernosti u svrhu izrade personaliziranog sadržaja kroz automatizirane procese za obradu podataka.  

Omamori paušalni obrt prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, radi stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.  

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti mediteran shop Internetsku stranicu. Niti jedan dio Internetske stranice mediteran shop nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina. 

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?  

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici mediteran shop, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca, te sklopljenog ugovora kojem je kupac kao ispitanih stranka. Kupac koji se prijavljuje za Program vjernosti, unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) na gumb Prijavi se, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka.  

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici mediteran shop te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@majizilla.com.

S kojim primateljima majizilla.com dijeli osobne podatke?  

Omamori paušalni obrt neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju. 
Omamori paušalni obrt će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda/usluga po narudžbi Kupca ili kada to zahtijeva važeći pozitivni propis RH podijeliti osobne podatke Kupca s:
1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa.  
  
3. Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade dobitniku nagrade, kada mediteran shop koji je organizator nagradnog natječaja u pravilima nagradnog natječaja naznači da će isporuku nagrade dobitniku organizirati sponzor.

4. Pružatelju usluge informacijskog posredništva za elektroničke račune, jer mediteran shop je temeljem Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi obveznik izdavanja e-računa. U tu svrhu sklopilo je ugovor s ovlaštenim pružateljem usluge – informacijskim posrednikom preko kojeg se odvija razmjena podataka između izdavatelja i primatelja e-računa pravne osobe, kojom prilikom se obrađuju svi računi koje Omamori paušalni obrt izdaje pravnim osobama i kojom će prilikom na javno dostupne kontakte biti kontaktiran kupac pravna osoba, od strane ovlaštenog Pružatelja usluga informacijskog posredništva, koji će zatražiti kontakt pravne osobe, službenu mail adresu, u svrhu dostave elektroničkih računa. Ukoliko je ta službena adresa koncipirana na način da sadrži osobno ime, pravna osoba će procijeniti hoće li ili ne dati taj kontakt.


Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni  

majizilla.com pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca Internet stranice majizilla.com na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Omamori paušalni obrt pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija. 

Pristup i ispravak osobnim podacima  

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s mediteran shop. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od Omamori paušalni obrt cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: info@majizilla.com

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)  

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@majizilla.com  i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Omamori paušalni obrt putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@majizilla.coom u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu. 

Pravo na prigovor  

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka Martina Lugović  info@majizilla.com. Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka. 

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka  

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i Omamori paušalni obrt odvija sigurnim protokolom.  Zaštitu podataka mediteran shop uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Omamori paušalni obrt provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice Omamori paušalni obrt te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Majizilla.com se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka. 

Izmjena Izjave o privatnosti  

Ovu Izjavu o privatnosti, Omamori paušalni obrt može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na mediteran shop Internet stranici. Zato mediteran shop poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu majizilla.com   Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici majizilla.com.    Nastavak uporabe Internetske stranice majizilla.com od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti. 

Pravila o postupanju s „kolačićima“  

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na majizilla.com Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica majizilla.com funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe. 
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati  ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.  
Kolačići se mogu klasificirati kao:  
Privremeni kolačići (Session cookies)  - pohranjuju se na računalu , te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) -  Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. mediteranshop.com koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete majizilla.com
Kolačić od prve strane - oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste  kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Kolačići od treće strane - postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords, NTN Viber service).
Ovi kolačići nisu postavljeni od strane mediteranshop.com, te najčešće služe kao pomoć  pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe. 
Koje su Vam opcije dostupne?  
U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate. 
 Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na mediteranshop.com Internet stranici.   

Omamori paušalni obrt